ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

16.04.2020
Уважаеми съграждани, скъпи добруджанци, за Великден останете вкъщи
Уважаеми съграждани,
Скъпи добруджанци,

      В навечерието сме на големия християнски празник Възкресение Христово. По този повод приемете най-сърдечните ми пожелания за здраве и благоденствие.
Уважаеми жители на област Добрич,
Скъпи приятели,
     За целия християнски свят Великден е празник на надеждата и вярата в доброто. Днес всички заедно, цялото ни общество, както и всички хора по Земята сме изправени пред изпитание. Пандемията от коронавируса се оказа еднакво трудна задача както за богатите държави, така и за страни като България. В този нелек момент, подобно на трудностите, които са превъзмогвали последователите на Иисус Христос, трябва да бъдем единни и да вярваме.
     Като областен управител съзнавам, че за мнозина промяната на ежедневния ритъм на живот носи несгоди и неудобства. Така е във Вашите домове и ежедневие, така е у дома, така е в домовете на лекарите и медицинските специалисти, които носят тежкия товар на плещите си във времето на пандемия - отговорността за нашето здраве и живот.
     Призовавам Ви - въпреки отрицанията, въпреки фалшивите новини, да съхраним в душите си надеждата! Да се обединим и отговорно и дисциплинирано да следваме стъпка по стъпка, за да върнем нормалния ритъм на живот за нас, за родителите ни, за децата ни.
     Обръщам се с апел към всеки един от Вас - да бъдем търпеливи и спазваме мерките в името на най-ценното човешко богатство - здравето. Убеден съм, че ние можем да го постигнем.
      Приемете искрените ми пожелания за здраве, щастие и благополучие.
     Честит Великден!

     С уважение,

      Красимир КИРИЛОВ
    Областен управител на област Добрич