ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

02.06.2020
Областният управител се поклони пред паметта на Хр. Ботев и загиналите за свободата на България
     Областният управител Красимир Кирилов се поклони пред паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България.
     На 2 юни признателните поколения отдават почит към подвига на поета-революционер и хилядите български герои загинали за Родината. 144-ата годишнина от битката на Ботевата чета в подножието на връх Вола във Врачанската планина е белязана от предизвикателството на съвремието - разпространението на коронавирус. В двора на едноименното училище в 12.00 ч., за да поднесат цветя на признателност след звука на сирените и едноминутно мълчание, се събраха представители на местната власт, народни представители, представители на политически партии, граждани, учители от ОУ „Хр. Ботев".
     С цвете и поклон пред паметника на поета-революционер, своята почит към подвига на Хр. Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България засвидетелстваха кметът Йордан Йорданов и екипът му, народните представители Даниела Димитрова - ПП ГЕРБ, и Йордан Йорданов - ПГ „Обединени патриоти", областният управител Красимир Кирилов, общински съветници, представители на политически партии, граждани.