ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

15.09.2020
Заместник областните управители бяха гости на тържеството за първия учебен ден в ПМГ „Иван Вазов“
     Заместник областните управители Живко Желязков и Красимир Николов бяха гости на тържествения водосвет, отслужен от отец Велико в двора на природоматематическа гимназия „Ив. Вазов" по случай първия учебен ден. Кр. Николов поздрави учениците и преподавателите с началото на новата учебна година и им пожела здраве и успехи по пътя на знанието.
     Първият училищен звънец, призовал учениците в класните стаи, бе трепетен за Кр. Николов, който е възпитаник на гимназията. Вълнение празникът донесе и на заместник областния управител Ж. Желязков, чийто син - Ивелин Живков, също прекрачи прага на гимназията за своя първи час. Екипът на Областна администрация Добрич пожелава на Ивелин успешна, вълнуваща и усмихната учебна година, която да му донесе нови приятелства и знания.
     Припомняме, че ПМГ „Ив. Вазов" е едно от четирите учебни заведения, които бяха обновени по проект на Община град Добрич по Оперативна програма „Региони в растеж". Проектът бе на обща стойност 6 193 021,62 лева с ДДС, от които 5 264 068,38 лева от Европейски фонд за регионално развитие и 928 953,24 лева съфинансиране от националния бюджет.