ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

07.01.2021
Областният управител и екипът му бяха гости на ритуала за Богоявление в община Шабла
     Областният управител Красимир Кирилов и екипът му - заместник областните управители Ж. Желязков и Кр. Николов, бяха гости на ритуала за Боявление, провел се по традиция днес в община Шабла. На събитието присъства и кметът на Община Шабла - Мариян Жечев. Жители на морската община, гости от съседна Каварна и Добрич се събраха на брега на морето на къпинга в Шабла, където отец Павел Максимов отслужи водосвет за здраве и благоденствие. В морето скочиха осем смелчаци, като пръв до кръста стигна 18-годишният Георги Петров от Шабла. Победителят сподели, че е ученик в морска гимназия във Варна и за втори път пробва късмета си на Богоявление.
      На церемонията присъства екип на ОС на БЧК с четирима спасители и правоспособен лекар за оказване на първа долекарска помощ при необходимост, които разположиха пункт на брега на морето
     Ритуал по спасяване на кръста се проведе и в Крапец, където след празничния водосвет в морето скочиха шестима смелчаци. Пръв до кръста стигна 16-годишният Дамян Христов от Добрич. Момчето сподели, че е ученик в СУ „Св. Кл. Охридски" и за първи път скача на Богоявление да спява кръста. Победителят пожела на себе си, на близките си и на всички здраве.