ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

22.03.2021
От НИМХ предупреждават за умерен до силен север-североизточен вятър в източната половина на страната
     В прогнозата за 23.03.2021 г. от НИМХ предупреждават, че през нощта валежите, предимно от сняг, ще продължат и значителни ще са в Предбалкана. Ще духа слаб, в Източна България до умерен северен вятър. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°. Има вероятност през нощта и в сутрешните часове да се образуват поледици. Утре валежите временно ще спрат, а след обяд и облачността ще се разкъса. Вятърът в източната половина от страната ще остане от север-североизток, умерен до силен. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 2° и 7°.
     По Черноморието ще бъде без валеж, облачността ще се разкъса. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 6-7°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
     От Областно пътно управление и КАТ-Пътна полиция апелират да не се тръгва на път с автомобил, непригоден за движение при зимни условия. Създадена е организация за почистване на пътищата в областта. По-рано през деня 7 машини почистваха и опесъчаваха републиканската пътна мрежа.