ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

01.07.2021
Пунктовете за имунизация срещу COVID-19 ще работят непрекъснато през летния сезон
     Със старта на летния сезон заболяемостта в област Добрич - към дата 27.06.21 г., бе 22,1 на 100 хил. жители, докато в другите две морски области - Варна и Бургас, съответно 13,4 % на 100 хил. и 11,2 % на 100 хил. жители към горепосочената дата. Това сочи статистиката на здравните специалисти. В същото време заболяемостта средната в страната към 27 юни е 17,6 % на 100 хил. жители, което показва, че нивото в област Добрич е над средното за България.
     В тази връзка областният управител и председател на Областен координационен щаб Васил Карапанчев отправя апел към добруджанци да бъдат отговорни и спазват противоепидемичните мерки. "Сега има затишие и епидемичната обстановка е по-спокойна и за да остане така и да бъдем заедно в делниците и празниците и през есенно-зимния сезон, да се радваме на близостта със семействата и приятели, нека се ваксинираме. Нека се вслушаме в гласа на хората, чието призвание е да пазят и спасяват най-ценното - човешкия живот. Лекарите са категорични, че ваксините против коронавируса не са опасни и няма никому да навредят" - призовава В. Карапанчев.
     Секретарят на ОКЩ и директор на Регионална здравна инспекция Добрич д-р Светла Ангелова се обръща към всички с призив да се възползват от възможността през летните месеци да се ваксинират срещу COVID-19. „Прави впечатление, че заболяемостта от Ковид в областта е по-висока от тази във всички съседни на нас области. Надявам се това да се промени, но засега апелирам хората да спазват противоепидемичните мерки, при най-малките симптоми да търсят медицинска помощ и да спазват инструкциите на медицинските специалисти. Считам, че моментът е много подходящ хората да се ваксинират. Ваксините са единственото ни сигурно средство да имаме спокоен есенно-зимен сезон. Колегите във ваксинационните пунктове очакват гражданите и ще работят непрекъснато през летния сезон" - казва д-р Св. Ангелова.