ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

08.08.2022
Основната задача е да проведем прозрачни и честни избори
     Назначеният с Решение на Министерски съвет № 581/04.08.2022 г. за областен управител на област Добрич Здравко Здравков днес се представи пред медиите. В обръщението си областният управител сподели, че ще разчита на опита си като заместник областен управител и изказа благодарност за наученото на Васил Карапанчев, ръководил екипа, в който Здравков бе на поста заместник. Той декларира, че основната задача, с която е приел поста е провеждането на прозрачни и честни избори.
По отношение на ежедневни проблеми, възникващи в областта в отговор на питане на журналисти Здравко Здравков заяви, че ще работи за разрешаването им, но обърна внимание, че сериозните решения се вземат от работещ парламент и действащо правителство и изрази надежда след приключване на изборния процес страната ни да има избрани такива.
     На конкретно запитване относно напрежение сред жителите на с. Рогачево заради липса на водоподаване, областният управител декларира, че след като в детайли се запознае с казуса, ще информира служебния министър на регионалното развитие.