ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

09.08.2022
Пълно съдействие и подкрепа заяви областният управител при посещение на активизираното свлачище

Областният управител Здравко Здравков посети активизиралото се свлачище на плаж „Моби Дик“. На място Здр. Здравков, заедно с директора на РЗ ПБЗН Добрич, служители на ОД МВР, Община Балчик обсъдиха спешните мерки, които трябва да бъдат предприети. Здравко Здравков изрази готовност за съдействие при осигуряване на техника, при нужда, за разчистване.

По данни на служителите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ в момента на свличане на земната маса в района, където това се е случило е имало двама души, които са били затрупани. Пожарникари от службите в Албена и Балчик се отзовават веднага на сигнала и двамата затрупани граждани са извадени живи и транспортирани с наранявания в болница. Директорът на РД ПБЗН Добрич Дарин Димитров заяви, че по данни на трима очевидци няма други хора на мястото. Районът е отцепен от полиция и денонощно ще се охранява, като не се допуска достъп до мястото на свлачището. В района също са прекъснати електрозахранването и водоподаването.

Кметът на община Балчик Николай Ангелов също извърши оглед на място. По негово разпореждане пристигна и техника, с която да се почисти част от терена, за да се осигури проходимост за автомобили, намиращи се зад свлечената земна маса. Активираното свличане е успоредно на пясъчната ивица с дължина около 200 м.