ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

13.09.2022
Стартира обучение за граждани по общини за гласуване с машина

     Днес – 13.09.2022 г., в зала „Европа“ в Областна администрация Добрич председателят на Районна избирателна комисия Добрич Цонка Велкова и членове на РИК Добрич проведоха обучение на служители от общините в област Добрич за начина, по който се провежда машинно гласуване.

     Както вече съобщихме в област Добрич бяха доставени 11 устройства, с които демонстрационно гражданите могат да се научат как да упражнят правото си на вот в деня на изборите за народни представители на 2 октомври. Всяка община изготвя график, в който се посочва в кой ден къде ще бъде възможно гражданите да се научат да подават машинно своя глас. Информация за графиците гражданите могат да потърсят както в своята община, така и на интернет страниците на Районна избирателна комисия Добрич.

Целта е максимален брой граждани да могат да научат процеса на гласуване. Всеки желаещ може да подаде своя вот нееднократно чрез демонстрационната машина, за да усвои процеса и не изпитва затруднения в деня на вота, каза предедателят на РИК – Добрич.

Областна администрация Добрич публикува на своята интернет страница предоставените от общините предварителни графици.

Приложение съгласно текста