ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

07.09.2010
Заместник областният управител д-р Катя Ганова ще бъде гост на официалното откриване на Центъра за домашни грижи

     Днес от 11.30 ч. в БЧК- Добрич ще бъде открит Центърът за домашни грижи, изграден от Българския червен кръст с помощта на банкови институции. За церемонията в Добрич пристигат Маурицио Карара - председател на УниКредит Фондация, Левон Хампарцумян - главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк и оперативният директор Андреа Казини, Христо Григоров - председател на БЧК и зам.-генералният директор на червенокръстката организация д-р Надежда Тодоровска.  

     Заместник областният управител д-р Катя Ганова ще поздрави всички участници, както и представителите на Фондация „УниКредит" и на Банка УниКредит Булбанк, пряко ангажирани финансово с реализацията на проекта, които са доказали, че когато професионално и настойчиво се отстоява една цел, посветена на грижата към хора от рискови групи и е на лице  желанието за предоставяне на социални услуги за тях в подходяща среда, резултатите са повече от позитивни.

     50 възрастни добруджанци ще бъдат обгрижвани чрез новата социална услуга. Право на подпомагане имат хора на възраст над 65 години с доходи до 200 лева, самотно живеещи или възрастни с увреждания. Нуждаещите се ще бъдат обслужвани по домовете им почасово, по изготвен график. Персоналът на центъра ще бъде 7 души - 5 домашни помощници и 2 медицински сестри.

     Проектът е на обща стойност е 193 хил.евро. Социалната дейност ще продължи 19 месеца.