ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

03.12.2008
Партньорите Добрич – Констанца обсъдиха подготовката на трансграничен проект
 

     В края на миналата седмица под ръководството на заместник областния управител инж. Михаил Стоев се проведе работна среща  във връзка с подготовката на проектното предложение „Изграждане на трансграничен туристически път Добрич-Крушари-Коритен-Северняк-Добромир-Баняса".

      В срещата са взели участие представители от Окръжен съвет Констанца - Карла Стамате - директор на Главна дирекция по европейски въпроси и  Костел Сузану,  Стефан Желязков - директор на Областно пътно управление Добрич, Добри Стефанов - кмет на община Крушари и заместник-кметът  Иван Иванов.

Партньорите са се споразумели по следните въпроси:

  • От румънска страна да бъде рехабилитиран пътят  Добромир- Добромир дин Деал - граница, с дължина от 7 км. Осигурена е сумата от 5 мил. евро за инвестиции и управление на проекта
  • От българска страна ще се рехабилитира пътят Коритен-Северняк - граница,  с дължина от 5,5 км със сума от 3 мил. евро за инвестиции и управление на проекта и проектиране.
  • Румънската страна е готова и очаква българските партньори да осигурят документите, необходими за кандидатстване и определяне на екип за подготовка на проектното предложение.
  • Румънската страна ще изпрати писмо до Националната агенция „Пътна инфраструктура" за ускоряване на процеса.