ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

08.04.2011
Областният управител ще уважи празника на ромите в община Каварна

     В международния ден на ромите - 8 април, Областният управител Желязко Желязков ще поздрави лично ромската общност в Каварна, където с изключителната подкрепа на кмета Цонко Цонев се утвърди един успешен модел за партньорство и пример за успешна интеграция на ромите в българското общество.

     Заместник областният управител д-р Катя Ганова ще вземе участие в Кръгла маса на тема „Ролята на местните власти в провеждането на политиката за интеграция на ромите и взаимодействие с останалите заинтересовани страни".

     Международният ден на ромите - 8 април, ще бъде отбелязан на няколко места в Област Добрич. В Каварна празникът започва в 10.00 ч. в кв. "Хаджи Димитър" с концерт на възпитаници на детски градини и училища, детският фолклорен танцов ансамбъл „Бизоне", Иво Папазов - Ибряма, оркестрите „Ока" и „Начко". Водещи на програмата ще бъдат Андрей Слабаков и Ернестина Шинова. В 12.00 ч. кметът Цонко Цонев ще връчи наградата „Лачшо Мануш" („добър човек") за гражданин от ромски произход със съществен принос за развитието на обществото.
     В Каварна ще се проведе и кръгла маса на тема „Ролята на местните власти в провеждането на политиката за интеграция на ромите и взаимодействие с останалите заинтересовани страни". В нея ще се включат кметове от страната, областни управители, активисти от граждански организации. Дискусията е част от кампанията „Благодарим ти, Кмете!", която се провежда от ERGO Network на международно ниво и се реализира у нас от „Асоциация Интегро", община Каварна и осем регионални партньори в градовете Варна, Пещера, Бяла (Русенско), Петрич, Котел, Стара Загора, София, Дупница, с подкрепата на Европейската комисия.

     Снимката е предоставена с любезното съдействие на Дарик радио.