ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

16.04.2011
Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков бе на неофициално посещение в Добрич
 

     Днес, 16 април, министър Нейков посети Добрич и се запозна със състоянието на спортните бази в града. Той обеща подкрепа на общинското ръководство за обновяване и ремонт на спортните съоръжения. Министърът бе придружаван от депутата Ваня Донева, Областния управител Желязко Желязков, кмета Детелина Николова, председателя на Общинския съвет Иван Мандев, председателя на ПК "Спорт и младежки дейности" към Общински съвет - Добрич Младен Матеев и останалите членове на комисията.

     Министърът разгледа спортен комплекс "Изида" в градския парк. Домакинът Младен Матеев показа на спортния министър басейна, възстановителния център в комплекса, както и мултифункционалната зала в бившата сграда на УСШ, която от миналата година също се концесионира от "Изида". Министър Нейков остана приятно впечатлен и даде висока оценка на видяното. Той заяви, че ще направи всичко възможно да се запознае с проектите, с които община Добрич е кандидатствала и да ги придвижи възможно по-скоро за обсъждане.

    Свилен Нейков посочи, че в условията на икономическа криза държавата трябва да търси възможности за продължаване на модернизацията на спортните съоръжения и развитие на детско-юношеските школи.

     Министърът разгледа и СК "Простор".