ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

26.06.2011
И бизнесът, и туризмът ще имат в тази част на страната инфраструктурата, която заслужават, заяви премиерът Бойко Борисов

     Премиерът Бойко Борисов днес преряза лентата на 16 километровата рехабилитирана отсечка от пътя Добрич - Генерал Тошево. Придружаваха го министърът на транспорта Ивайло Московски, председателят на УС на Агенция  "Пътна инфрактруктура" Сергей Михалев и Областният управител Желязко Желязков. На събитието присъстваха народният представител от ГЕРБ Румен Иванов, кметовете на Добрич, Каварна, Генерал Тошево и Балчик, директорът на ОПУ - Добрич.

     Пред журналисти Бойко Борисов заяви, че следващото, което се прави в района, е отсечката  Каварна-Шабла-Дуранкулак, а с финансирането от ЕС и на високоскоротния, четирилентов път Русе-Шумен, тази част от България ще привлече много румънски туристи. И туризмът, и бизнесът в следващите години ще имат инфраструктурата, която заслужават, заяви премиерът. Той коментира, че след рехабилитирането на участъка Добрич - Генерал Тошево, големи компании  като Лидл са започнали да правят логистичните си центрове тук.

     Рехабилитираният участък е направен по всички стандарти на ЕС, допълни председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура". До края на годината агенцията предвижда да се проектират още 11 отсечки на обща стойност 780 000 лв. и да се работи по проект на стойност 4 млн. лв. по трансграничното сътрудничество с Румъния.

     На журналистически въпрос за кандидата за кмет на областния град, премиерът отговори: Детелина Николова категорично е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Добрич. И допълни, че около 30-40 утвърдени кандидатури на партията, ще бъдат съобщени от Предизборния щаб в следващите дни.