ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

15.07.2011
Заместник областният управител д-р Катя Ганова се срещна с родители на болни деца

     Днес, 15 юли, в Центъра за социална рехабилитация и интеграция в кв. „Дружба", ресорният зам. областен управител проведе среща, на която разясни възможностите за ползване на услугата „Хидротерапия" за деца с „Детска церебрална парализа". Семействата бяха информирани за хода  на процеса и дискусиите с представители на общини и социални служби във връзка с подготовката и организирането на процедурите, както и за ползотворните разговори с ръководството на курортен комплекс Албена, което ще окаже пълна подкрепа и съдействие като осигури закрит басейн и двама рехабилитатори.

     Заместник областният управител постави акцент върху желанието да се подходи професионално при реализирането на услугата и да се определят децата по медицински показатели. Д-р Ганова поясни, какви трябва да са последващите стъпки от страна на семействата с оглед спазването на организационните срокове. До 22 юли родителите трябва да представят в съответните социални служби копие от решение на ТЕЛК, медицинско удостоверение от педиатър и подписана декларация за информирано съгласие.

     Услугата „Хидротерапия" за деца с „Детска церебрална парализа"  ще се осъществи за първи път в България. Тя е със старт 1 август и е в изпълнение на целите, заложени в Социална стратегия на Област Добрич /2010 - 2015 г./.