ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

26.07.2011
На 1 август стартира инициативата „Хидротерапия за деца с диагноза „Детска церебрална парализа”

     В изпълнение на идеен проект  за предлагане на рехабилитационни процедури за деца с това заболяване, днес в Областна администрация се проведе работна среща на представители на дирекциите по социално подпомагане, при домакинството на заместник областния управител д-р Катя Ганова. Уточнен беше окончателният брой на децата и графикът за ползване на услугата. Инициативата се реализира в изпълнение на дейностите от Стратегията за развитие на социалните услуги в Област Добрич (2011-2015г.).

     Участниците в работната среща бяха запознати от представителите на РД „Социално подпомагане" с постъпилите и обобщени документи от родители, желаещи децата им да ползват процедурите. От цялата област това са 23 деца, чиито медицински показатели са в съответствие с изискванията. Изготвен е график, който предвижда извършването на рехабилитацията за малките пациенти по общини в определен ден от седмицата.

     Стартът на инициативата, която се реализира в изпълнение на дейностите от Областната стратегия за развитие на социалните услуги в Област Добрич (2011-2015г.), ще бъде на 1 август. Рехабилитационните процедури ще се провеждат в закрития басейн „Ралица" в Албена, с изключителното съдействие на ръководството на курортния комплекс.