ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

15.08.2011
Областна администрация Добрич заяви допълнително 300 изборни урни

     Във връзка с необходимостта от осигуряване на допълнителни бройки прозрачни избирателни урни за предстоящите избори през октомври, Министерски съвет изиска от областните администрации да уточнят и подадат информация за необходимите допълнителни бройки. След направена проверка по общини, Областна администрация Добрич заяви допълнително 300 броя урни, които ще отговарят да изискванията и параметрите  за урните, определени на база разпоредбите на Изборния кодекс.

     Заедно с наличните 764 от предходните избори, количеството ще бъде достатъчно и е в съответствие с изискванията за материално-техническото осигуряване на изборния процес.

     Правителството обяви обществена поръчка за 11 400 изборни урни на прогнозна стойност около 700 000 лв. Според обществената поръчка, освен че трябва да бъдат изработени, урните трябва да се доставят и до областните центрове в страната за секционните избирателни комисии и подвижните секционни избирателни комисии. Крайната дата за доставката на урните е 17 октомври, пет дни преди деня на изборите.