ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ

ГРАД ДОБРИЧ

Адрес на новината:

23.08.2011
Областна администрация Добрич и bTV, станаха официално партньори в кампанията „Да изчистим България за един ден!”

Днес, 23.08.2011 г., в присъствието на журналисти и служители от Областна администрация Добрич, Областният управител Желязко Желязков и кореспондента на bTV Петромира Кирчева спуснаха Флага с логото на кампанията на входа на институцията. Акт, който удостоверява включването на областта в еко-инициативата.  
    
Областният управител поздрави екипа на bTV за инициативата и заяви, че администрацията е подкрепила еко-кампанията безрезервно. 

     „Включваме се в този мащабен обществен проект със съзнанието, че той може да обедини потенциала на гражданите, институциите и бизнеса, за да направим с общи усилия градовете и селата по-чисти, и нашия добруджански край по- привлекателен- подчерта Областният управител.- Считам, че акцент в кампанията на територията на нашата област трябва да бъде гражданската активност, ангажираност и непримиримост към нарушителите. И този процес на осъзната отговорност и повишаване на екологичната култура, трябва да е постоянен. Затова отново призовавам чрез медиите всички добруджанци, да решават своевременно възникнали локални проблеми, като организират инициативи, свързани с почистването. Нека всеки да намери своето място и заедно със съседите си, или с колегите на работното място, да инициира своя акция за почистване - пред фирмата, предприятието или междублоковото пространство. Надяваме се на нашия призив да откликнат училищата от Област Добрич, неправителствени организации и други структури."

     Екологичната  тема не е нова за Областна администрация Добрич - заяви пред журналисти Областният управител. - Предстои ни  да бъде активиран нашия еко-портал, който беше изграден през 2009 г. по пилотен проект на Областна администрация - Добрич "Зелената мрежа на Добруджа". Порталът ще бъде отворен за граждански еко-инициативи и планирани акции за почистване в цялата област. Използвам възможността, да се обърна към журналистите да бъдат наши партньори и да ни съдействат в този процес, изрази надежда Областният управител.

     Кореспондентът на bTV представи целите на кампанията, реализираното до момента и предстоящите стъпки, като подчерта, че е изключително важно, след приключването й, в следващите 365 дни да видим България такава, каквато искаме.

     Областният управител и представителят на медията спуснаха флага с логото, като символ на присъединяването на Област Добрич към целите на този значим социален проект.