Резултатите от проведения изпитен тест при избора на кандидат по обявения конкурс за длъжността Старши юрисконсулт

 

ПРОТОКОЛ

за определяне на резултатите от проведения изпитен тест при избора на кандидат по обявения конкурс за длъжността Старши юрисконсулт, дирекция "Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността"

            Днес 13.12. 2011 година, комисия назначена със Заповед № РД-11-10-310/11.11.2011 г. на Областния управител на област Добрич в състав:

Председател:  
Йордан Георгиев Йорданов - Директор дирекция "АПОФУС" и

Членове:
1. Детелина Атанасова Драганова - Главен юрисконсулт в дирекция "АПОФУС"                        2. Миглена Неделчева Пейчева - Старши счетоводител в дирекция "АПОФУС"                        3. Росица Георгиева Борисова - Старши юрисконсулт в дирекция "АПОФУС"

се събра и обсъди:

1. Депозирано заявление с вх. № ФС-03-03-2235/13.12.2011 г. от Димо Стойчев Димов - допуснат кандидат до конкурса за длъжността „Старши юрисконсулт" в дирекция „АПОФУС" регистрирано в деловодната система в 13:32 часа, с приложени към него медицинско направление от 13.12.2011 г. и медицинско удостоверение от 13.12.2011 г. Лицето сочи, че не може да се яви на предвидения за 14.00 часа на 13.12.2011 г. тест, който е първият от двата метода за избор на кандидат, тъй като не се чувства физически годен. Моли, да се насрочи друга дата за явяването му.

Съгласно чл.15, ал.1 от Наредбата за медицинската експертиза, в болничния лист, в зависимост от състоянието на болния, се определя един от лимитативно изброените в посочената разпоредба, режими. Вярно е, че според чл.12 от визираната наредба, не се издава болничен лист, за временна неработоспособност на неосигурени по Кодекса за социално осигуряване, какъвто Комисията допуска, че е подателят на заявлението, предвид служебно известният факт, че лицето не работи към момента. Но разпоредбата на чл.12 от Наредбата за медицинската експертиза,  не изключва необходимостта от определяне на съответен режим, в зависимост от състоянието на болния. В потвърждение на последното, в представеното медицинско удостоверение, в графа „Препоръки" е отбелязано следното: „Постелен режим и проследяване на температурата и прием на медикаментите". Т.е. от изложеното следва, че режимът, определен от лекаря, не съответства на регламентираните в наредбата, поради което и Комисията, приема, че състоянието на Димо Стойчев Димов е такова, че не е пречка да се яви на 13.12.2011 г. в Областна администрация - град Добрич, за решаване на тест. Като допълнителен аргумент в тази насока, се явява и обстоятелството, че Димо Стойчев Димов, се е явил лично в деловодството на Областната администрация, за да депозира писменото си заявление, съдържащо искане за определяне на друга дата, на която да се яви за полагане на тест, което заявление е входирано 28 минути преди началният час на конкурса.

С оглед на изложеното, комисията реши:

Не уважава искането на Димо Стойчев Димов, с вх.№ ФС-03-03-2235/13.12.2011 г.

2. Резултатите от решаването на теста при провеждането на конкурс за длъжността Старши юрисконсулт в дирекция "Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността" състоял се от 14.00 часа в сградата на Областна администрация.

Допуснатият кандидат до участие в конкурса  г-н Стефан Василев Ангелов  изтегли Вариант № 2 на теста.

Решаването на теста започна в 14,12 часа, при спазване изискванията на чл. 26, ал. 1 от Наредбата за провеждане на конкурсите за държавни служители и приключи в 14,34 часа.

Постигнатите резултати от кандидатите при решаването на теста са както следва:

 

Име, презиме и фамилия

Получени точки от теста

Коригиращ

Точки за

 

Въпроси

Въпроси

Общо

коефициент

крайното

 

от № 1 до

от № 11 до

получени

 

класиране

 

№ 10 вкл.

№ 30 вкл.

точки

 

 

 

 

 

(к. 2 + к. 3)

 

(к. 4 * к. 5)

1

2

3

4

5

6

Стефан Василев Ангелов

9 т.

45 т.

54 т.

3

162 т.

Във връзка с постигнатите резултати и т. 3 от Протокола от 12.12.2011 г. за определяне на количеството на точките за всеки вариант, комисията реши:

Кандидатът за длъжността Старши юрисконсулт в дирекция "Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността" да бъде допуснат до следващия етап от конкурсната процедура - провеждане на интервю, което ще се  състои на 15.12.2011 г. от 14.00 часа в зала "Пресцентър" на Областна администрация Добрич.

Комисия:

Председател:.......................                                                       

  Членове:

1...............................
2. .............................
3. .............................




Актуално

съобщение

анкета