В Областна администрация работи денонощна телефонна линия в помощ за граждани на Украйна - 0888478606

Информация от Областния съвет за сигурност към 7.30 ч. на 27 януари

     Пътната обстановка остава тежка. Навяванията продължават. Остават затворени за движение всички пътища от републиканската пътна мрежа в област Добрич с изключение на път Добрич-Балчик-Оброчище-Албена-Златни пясъци. Причина за затварянето е силния вятър и обилния снеговалеж през нощта, които намалиха видимостта до под 10м. И тази сутрин вятърът в цялата област е много силен, той образува снежна пелена, което допълнително затруднява почистването.

     В 20.00 ч. на 26.01. е получен сигнал за закъсал автомобил по пътя за Балчик на разклона за с. Плачи дол. Оказана е своевременна помощ. В 23.00 ч. е получен сигнал за закъсал автомобил до Каварна, на който също е оказано съдействие

     Без ток са селата: Камен бряг, Свети Никола, Селце, Българево от община  Каварна, както и с. Стефаново, общ. Добричка, с. Писарово община Ген. Тошево. Няма селища без вода

     В 19.10 ч. е затворен за движение пътят Варна - Добрич. Обходен маршрут е Златни пясъци - Кранево - Оброчище - Балчик - Добрич. От 20 ч. е затворен пътят Добрич - Ген. Тошево - Кардам. Мярката се налага поради ограничена видимост, обилен снеговалеж и силен вятър.

     В 21.00 ч. всички пътища от републиканската пътна мрежа са затворени за движение. Остава отворен пътят Добрич - Балчик - Оброчище - Албена - Златни пясъци.                                                                                                                  

     В 19.30 ч. е получен сигнал за закъсали автомобили по пътя Карапелит - Тервел близо до с. Гешаново, закъсали автомобили по пътя Кочмар - Тервел. Сигналът е предаден на ОПУ и на дежурните на общинските съвети. Оказана е помощ.

     В 20.00 ч. е получен сигнал за закъсал автобус с 45- 50 човека на 3 км. от с. Честименско община Тервел. Оказано е съдействие.

     Температура: - 11ºС, вятър север-северозапад 10 m/s. Снежната покривка е 25см.
Актуално

съобщение

анкета