Нормална зимна обстановка, но се очакват ниски температури и заледявания

Няма селища без ток.

Без вода е село Професор Златарски общ. Тервел, където през почивните дни продължи работата по повредата, селата Ново Ботево и Стожер, общ. Добричка, също са без вода. В Добрич ще има нарушено водоподаване, причината е токов удар в помпена станция с. Одринци.  

Всички пътища от републиканската пътна мрежа са заледени, опесъчени и проходими при зимни условия, в община Тервел са заснежени. 24 машини работят по републиканската пътна мрежа. Няма населени места без достъп.

Температура: - 7ºС. Тихо, на места със заледявания.

     ,,Според прогнозата на НИХМ - БАН през периода 05.02 - 07.02.2012 г. се очакват обилни количества валежи от дъжд и сняг.

Ще се образува нова снежна покривка, налице е реална опасност от образуване на поледици и увеличаване отока на водите.

В Северозападна България и високите полета валежите ще са предимно от сняг, в останалите райони от дъжд. Поледици са възможни в Северна България.

По-значителни ще бъдат валежите в Рило-Родопската област - между 20 и 40 л/кв.м, а в североизточните райони между 10 и 15 л/кв.м.

Очаква се повишаване нивото на реките и локални разливи.

Ще духа умерен вятър, в западната част от Дунавската равнина от северозапад, в останалите райони от югоизток. Максимални температури ще бъдат предимно между 2° и 7°, в Северозападна България между минус 5° и 0°.

В планините ще духа силен до бурен юг-югозападен вятър, който по-късно ще се ориентира от изток и ще отслабва.

В тази връзка да се предприемат мерки за повишаване готовността за действие при обилни валежи на територията на цялата страна."




Актуално

съобщение

анкета