Областният управител е убеден, че при добра воля от двете страни, ще се намерят допирни точки за бъдещо партньорство

     В рамките на първата си визита в Добрич, австрийският дипломат се срещна с Областния управител и неговите заместници Тодор Георгиев и д-р Катя Ганова.

     Г-н Валфганг Кучера представи програмата на Австрийските музикални седмици, като подчерта, че в периода от 26 април - 17 май, се провеждат 21 музикални събития в страната. Добрич е  сред 9-те регионални центъра и е включен за първи път в календара. Това прави музикалната проява днес, в града ни, своеобразен кулминационен момент и изходна точка за разширяване на сътрудничеството и в други сфери на културата и изкуството.

     Областният управител Желязко Желязков радушно сподели идеята на дипломата, тази първа визита да бъде последвана от по- нататъшно развитие и надграждане на контактите в посока на икономическото сътрудничество и партньорство. В рамките на срещата, той запозна госта с икономическите характеристики на региона и потенциала на област Добрич по отношение на селското стопанство и туризма. Областният управител изрази увереност, че при добра воля от двете страни, ще се намери общ език за  осъществяване на съвместни проекти от взаимен интерес. Желанието е да се стимулира малкият и среден бизнес, което кореспондира с европейските инициативи в тази посока.

     Зам. ръководителят на австрийската мисия в България благодари за топлото посрещане и подчерта, че в момента Австрия е вторият най- важен инвеститор в България и той би се радвал, ако страната му успее да си върне водещата позиция от преди години по отношение на инвестициите.  

         Зам. посланик Волфганг Кучера е в Добрич по повод  концерта на австрийския квартет "Fagott IT" на 8 май от 19.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова". Концертът сe организира от Австрийското посолство със съдействието на Община Добрич. Той е в рамките на XVI - и Австрийски музикални седмици в България и е част от Седмицата на камерната музика в Добрич.




Актуално

съобщение

анкета