Областният управител отново подкрепя учители от региона

     За поредна година Областният управител Желязко Желязков подкрепя педагози, участници в конкурса за работещи в извънкласни дейности, организиран от Фестивална програма „Приятели на България".

     В приключилата теоретична част на конкурса за работещи в извънкласни и извънучилищни дейности, бяха класирани и предложени на вниманието на Областния управител за награди, както следва:

     - Екип от ЦДГ „Здравец", гр. Тервел. Отличен за представяне на цялостна и ефективна работа с деца в детските градини в направление „Изкуства".

     - Представители на областния град: Татяна Иванова от ЦДГ „Радост", Мирослава Михайлова от ЦДГ „Звездица" и доц. Божанка Байчева - вокален педагог, Студио „Сарандев".

Добричлии са отличени и със специални награди от други институции. Награда на Националния дворец на децата получават учители от ОДК „Малкия принц", гр. Тервел, а на Синдиката на българските учители - Маринела Пенчева от ЦДГ „Слънчице", гр. Добрич.

     Втората, практическа част от конкурса, ще се състои в Албена, от 15 до 18 юни, когато ще бъдат връчени наградите. Организаторите очакват педагози от цяла България, работещи с млади таланти да обменят опит и да представят своите добри практики по време на форума. Награден фонд от 4 500 лв. очаква най-добре представилите се в категории „Музика", „Танц" и „Театър".  Информация за събитието на http://www.festival-bg.com/.

     Ежегодно в срещата участват представители на Министерство на образованието, Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата, които запознават преподавателите с актуални въпроси, касаещи извънкласните и извънучилищни дейности.

     Конкурсът е под патронажа на Министъра на образованието, младежта и науката и се провежда за пета поредна година.

 

 




Актуално

съобщение

анкета