Областният управител и Кметът на Добрич приветстват почистването на зелената система на нашия град и призовават за още такива инициативи

     В момента в гр. Добрич се почистват зелените площи около паметника на Хан Аспарух в посока към стария Зоопарк. Инициативата е на народните представители Румен Иванов и Ваня Донева, областния управител Желязко Желязков и общинските съветници от ПП ГЕРБ гр. Добрич, и е съгласувана и координирана с Община Добрич.

     В терените на мемориалния комплекс се извършва окосяване на тревните площи, почистване на избуялата трева, самораслата растителност, премахват се сухите дървета и голямото количество сухи  клони. Освен това се повдигат с резитба короните на дърветата по бул. „25 септември", за да не пречат на преминаването на автомобилите  и  пешеходците. С тези действия се цели да се възстанови красивия парк и да се предотвратят възможностите и предпоставките за криминални прояви.

     Нека този прекрасен пример да се превърне в призив към всички фирми и граждани на Добрич, да се включат в подобни инициативи на избрани от тях места. Община Добрич има готовността да съдейства за предложения, свързани със зелената система. Всеки, който има желание да помогне в почистването на зелените площи и е готов лично да участва може да се обади на тел. 601 207. Добрич е един от богато озеленените градове в България. По последни данни от паспортизацията в нашия град декоративните дървета са над 90 000 броя от различни видове - липи, чинари, брези, ясен, конски кестен и др. Освен дървесните видове в Добрич има около 3000 дка зелени площи, от които Общината поддържа интензивно близо 550 дка чрез общинското бюджетно предприятие "Устойчиви дейности и проекти". Община Добрич разполага и със собствен разсадник, който произвежда посадъчен цветен и дървесен материал за нуждите на озеленяването на града.




Актуално

съобщение

анкета