Среща в широк формат на Областния управител с ръководството на Медицински университет Варна

     На 4 юли /сряда/ от 16 часа, в зала „Шафхаузен" на МБАЛ Добрич, ще се проведе среща на екипа на Областния управител Желязко Желязков с ръководствата на Медицински университет Варна и на Областната болница. Покана е отправена и към кмета на Добрич Детелина Николова.

     Срещата е продължение на инициирани разговори с ректора на Медицинския университет проф. Красимир Иванов и с управителя на МБАЛ Добрич д-р Мариян Ананиев, в резултат на които Областният управител стартира проучвателен процес за възобновяване на дейността на филиала на МУ - Варна, с прием на специалисти по здравни грижи.

     Идеята на Областния управител за разкриване на медицинско учебно заведение е породена от сериозната необходимост от кадри в сферата на здравеопазването. Желаещите да се обучават, биха могли да завършат образование „на място" и да се реализират в област Добрич, а жителите на общините да получават качествени услуги, специализирана и професионална медицинска помощ, съобразно държавната политика в областта на образованието, здравеопазването и науката.




Актуално

съобщение

анкета