Утре стартира рехабилитацията на близо 8,5 км от път III 293 Александрия - Коритен – Северняк

     На 30 август (четвъртък) от 11.30 ч. в конферентна зала „Изида", хотел „Изида", град Добрич ще се проведе пресконференция по повод стартирането на проекта: „Добромир-Крушари-трансграничен път", обект: "Рехабилитация на път III 293 „Александрия - Коритен - Северняк" от км 35+927 до км 44+400, област Добрич - Application number: 2(2i)-1.1-9" по Оперативна програма „Трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013". Ще бъдат ремонтирани 8.473 км от третокласния път на територията на област Добрич.

     В пресконференцията ще участват Областният управител на Добрич Желязко Желязков, инж. Христо Петров - ръководител на проекта от АПИ, инж. Иван Светославов - директор на ОПУ-Добрич и инж. Николай Пашов, изпълнителен директор на „Хидрострой" АД.

     Първата копка ще бъде направена в края на с. Александрия в посока Коритен. Началният час е 12.30 часа. На нея ще присъства Лазаринка Стоичкова, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура".

     Водещ партньор е община Добромир, Румъния, партньор от българска страна е Агенция „Пътна инфраструктура", както и Окръжен съвет Констанца, Румъния.

     Бюджетът на проекта на територията на България e 3.022 млн.евро.

     Строително-монтажните работи ще извърши „Хидрострой" АД. Строителният надзор ще осъществи „Пътинвестинженеринг" АД.




Актуално

съобщение

анкета