На пресконференция бе представена Националната кампания „Опознай родния край”

     Днес, 14 септември, работна група в състав: Тодор Георгиев - заместник областен управител, Неделчо Василев - представител на Български туристически съюз за областта и директор на ТСБ - Добрич, Жоро Тошков - старши експерт по начално образование в РИО на МОМН и Кемал Асан - главен експерт в Областна администрация Добрич, представи пред медиите Националната кампания „Опознай родния край", която ще стартира в първия учебен ден - 17 септември в училищата на област Добрич. Кампанията е под патронажа на Министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, организира се от Българския туристически съюз със съдействието на Областния управител Желязко Желязков и с финансовата подкрепа на Албена АД.

     В първия учебен ден 6500 ученици от І до ІV клас в 72-те училища на територията на Област Добрич, ще получат книжката-пътеводител „Опознай родния край - Златна Добруджа", за чието реализиране зам. областният управител Т. Георгиев изказа специална благодарност на Албена АД.

     Целта на кампанията разясни зам. областният управител, който подчерта, че стилистиката на пътеводителя е съобразена с възрастта на малките ученици. Желанието е да се провокира интереса им и да се обогатят знанията като стъпка към опознаването на богатото културно-историческо наследство и природно богатство на България. Специално изготвеният пътеводител „Опознай Родния край - Златна Добруджа", включва 15 уникални места, в това число и обекти от националното движение „Опознай България - 100 Национални туристически обекта", които се намират на територията на област Добрич.

     В срок до 30 юни 2013 година децата, посетили всички забележителности и получили уникален печат в книжката, ще бъдат наградени. Обмисля се идеята да бъдат изработени значки подобно на кампанията 100 Национални исторически обекта.

     На книжката-пътеводител е определено място за печат, който ще се поставя при посещение на всеки от 15-те обекта в областта. Кампанията продължава до 30 юни 2013 г., и очакванията са децата да се включат масово в този урок по родолюбие.

    




Актуално

съобщение

анкета