Премиерът и регионалният министър прерязаха лентата на обновения път в с. Росица

Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова откриха днес, 16 септември, рехабилитиран пътен участък, свързващ област Добрич - границата с Република Румъния. Ремонтираният участък преминава през село Росица и е част от път ІІІ - 2903 Генерал Тошево - Росица - границата с Република Румъния. Дължината на пътната отсечка е 3.6 км. По думите на министър Павлова пътят не е ремонтиран от 32 години, а сега ремонтът е приключен за по-малко от 10 дни.

     Припомняме, че в края на август Областният управител Желязко Желязков проведе лична среща с премиера и регионалния министър по този въпрос, като получи тяхното уверение за ускоряване на дейностите и финализиране на ремонта. Стойността на рехабилитацията е 1.3 млн. лв. с ДДС, средствата са осигурени от републиканския бюджет.

     При откриването на пътя министър-председателят заяви: "С министрите сме много амбицирани това, което направихме от Стара планина на юг - магистралите "Струма", "Марица", "Тракия" - във втория мандат да го направим от Дунав мост край Видин до магистрала "Хемус". Той коментира, че при управлението на ГЕРБ няма спрени средства от еврофондовете, а в регионите идват в пъти повече пари, отколкото при управлението на тройната коалиция.

     Премиерът отдели време да послуша изпълненията на група за автентичен фолклор от селото и да се снима с местни жители.

     Регионалният министър Лиляна Попова заяви пред журналисти, че тревожната ситуация с водата за област Добрич е приключила. Държавата е погасила половината от дължимата сума към електроразпределителното дружество с банков кредит, а за останалата половина е постигната договорка за разсрочено плащане.




Актуално

съобщение

анкета