ОИЦ припомня: Наближава крайният срок за участие в конкурса „Как искам Европейският съюз да промени моят град“

prev next
 

ОИЦ - Добрич на среща с млади художници

     По покана на Детска академия „Словар" представители на Областен информационен център - Добрич (ОИЦ) запознаха децата със същността на Европейския съюз. Информацията беше поднесена на достъпен за тях език, с примери от изпълнени проекти, финансирани с евросредства, като изграждането на детски и спортни площадки, ремонт на детски градини и училища и обновяването на зоопарка в Добрич.

Поводът за поканата на ОИЦ - Добрич в образователното заведение е подготовката на малчуганите за участие в конкурс за детска рисунка на тема „Как искам Европейският съюз да промени моят град".

     Конкурсът е организиран от Централния координационен и информационен офис към Министерски съвет и е под егидата на Министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.

По време на срещата екипът на ОИЦ - Добрич припомни условията за участие в конкурса и крайната дата за предаване на рисунките - 19.10.2012г.

След края на срещата бе проведен импровизиран час по изобразително изкуство, в който  младите таланти  изразиха своите виждания по темата.

     ОИЦ - Добрич е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 




Актуално

съобщение

анкета