На Архангелова задушница Областният управител ще се включи в церемонията по отдаване на почит на загиналите военнослужещи и всички герои

     На Архангелова задушница /3 ноември/ Добрич ще почете паметта на загиналите военнослужещи от града и всички герои, паднали за свободата на Добруджа.

     В 9. 00 часа ще бъде осветена новата Мемориална плоча с имената на загиналите войници при изпълнение на служебния си дълг, която е положена южно от паметника на Хан Аспарух. На нея са изписани имената на 23- ма военнослужещи от Добрич. В тяхна памет ще бъде отслужена заупокойна молитва от Старши епархийски съветник иконом Цветан Флоров от Варна в съслужение с добрички свещеници. В церемонията ще участва Кметът на Добрич Детелина Николова, общински съветници, общественици, близки на загиналите и почетен караул на Военноморските сили от Варна.

     Церемонията ще продължи във Военно гробище, където с военен ритуал ще се почете паметта на българските воини, паднали за свободата на Отечеството. В ритуала ще се включи Представителна част от Военноморска база Варна. Военното гробище-музей в Добрич е най-голямото по площ в страната от времето на Първата световна война. В него са погребани над 3 500 войници и офицери от шест национални армии.




Актуално

съобщение

анкета