Областният управител се срещна с Управителния съвет на КРИБ - Добрич

     Участниците в срещата са поставили за обсъждане няколко въпроса, които според тях са важни за обединяването на бизнеса в област Добрич, за неговото стабилизиране и постепенното възстановяване на икономическия живот в областта.

     Работодателите са потърсили съдействието на Областния управител за организиране на среща с представители на Министерски съвет по въпроса за обществените поръчки. Желанието е да се търсят възможности за участие на добрички фирми в обществените поръчки, което от своя страна ще доведе до разкриване на нови работни места в региона.

     В хода на разговорите е постигнато съгласие по въпроса за провеждане на дискусия с участието на кметовете на общини и бизнеса, където да се обсъдят въпроси от взаимен интерес, сред които проекти на МОМН, по които работодателите могат да наемат стажанти. Идеята е, да се постигне добра координация между бизнеса, държавните структури и общините, така че да се преодолее разминаването между търсене и предлагане по отношение на кадрите и тяхното професионално обучение. Това би било и предпоставка за връщане на младите хора в Добрич.  

     Областният управител Желязко Желязков е заявил съпричастност и готовност за съдействие в този процес. Като първа стъпка, той е препоръчал на работодателската организация, съвместно с РИО и професионалните училища да се проучи и обсъди въпросът за подготовката на кадри, съобразно нуждите на областта. Темата е сериозна и се нуждае от задълбочен анализ, на базата на който, да се изготви и внесе предложение в Министерството на образованието и науката за предстоящия прием за следващата учебна година, е заявил Областният управител.

     Той е адмирирал инициативата на УС на КРИБ - Добрич за провеждането на тази опознавателна среща с работен характер. Изразил е удовлетвореност от факта, че в лицето на най- голямата работодателска организация държавата има добър и конструктивен партньор, с който местният бизнес може да обедини усилия в търсенето на контакти, на качествени решения и успешни партньорства в различни области на стопанския живот.   




Актуално

съобщение

анкета