Областният управител прие декларацията на протестиращите от ДЗИ

     Областният управител Желязко Желязков изслуша участниците и се запозна с исканията на научните работници, изложени в декларацията. В нея се посочва, че работещите в Добруджанския земеделски институт 300 служители не са получили трудовите си възнаграждения за месеците ноември и декември. Протестиращите отстояват своите граждански и трудови права, според които положеният труд трябва да бъде възнаграден. Към това се добавя искането за следващата година да се реши проблемът с недофинансирането на Селскостопанската академия, в чиято структура е ДЗИ, защото в противен случай специалистите ще останат без заплати и през 2013 г.

     Областният управител пое ангажимент да съдейства за провеждане на среща на научните работници с министъра на земеделието Мирослав Найденов, който да се запознае на място с достиженията на аграрната наука в института край Генерал Тошево, който е най- елитният научно- изследователски център към ССА.

     Веднага след проведената среща, протестната декларация бе изпратена до Министър-председателя Бойко Борисов, министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов и вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков.




Актуално

съобщение

анкета