Работна среща по проекта „Да изчистим България за един ден

            Днес в Областна администрация Добрич се проведе работна среща с представители на осемте общини, РЗИ, РИОСВ, ДГС Добрич и мениджъра на проекта „Да изчистим България за един ден" - Мария Лазарова от btv Media Group.

            Областният управител Желязко  Желязков откри работната среща и приветства присъстващите, като ги запозна с повода на събирането, а именно организацията на кампанията „Да изчистим България за един ден" през 2013 год. Той благодари на представителите на общините за партньорството и активността им в кампанията през 2012 г. и подчерта, че се надява тази година да се включат още повече хора.

            Мениджърът на проекта Мария Лазарова  подчерта, че това е най-големият проект в света, общо 96 страни са включени в инициативата. България е на пето място по активност и на второ място по брой доброволци. Държавата ни е лидер в количеството събрани отпадъци.

            Североизточният район на България е на трето място в страната по активност. Област Добрич е доста над средния процент активност - 5,2 %. 7 181 са доброволците в областта през 2012 г.

            Добрите резултати за област Добрич, се дължат на сериозните усилия и добрата организация на институции, фирми, училища, неправителствени организации, медии.

            Картата за маркиране на мръсни зони ще бъде активна от 01.03.2013 г. Периодът за маркиране ще бъде 40 дни. Минала година от 3000 маркирани зони е почиствано на 2500 от тях. На 20, 21 и 22 април е депонирането на отпадъците.

            От страна на Областна администрация ще бъде сформиран екип, който да координира кампанията на територията на областта.

            Областният управител Желязко Желязков призова за активност и пожела успех на кампанията.




Актуално

съобщение

анкета