Областният управител прие декларация от участниците в гражданския протест на 17 февруари в Добрич

     Днес, 19.02., Областният управител Желязко Желязков прие по тяхна молба в кабинета си представители на протестиращите граждани срещу високите сметки за ток и монопола на енергоразпределителните предприятия. Те връчиха декларация с искания, придружена от Граждански доклад „България не е бедна, нея я ограбват".

     В декларацията се настоява: „За национализация на всички стратегически отрасли и природни ресурси на България; да бъде наложена забрана за участие в политическия живот и управлението на държавата на всички управляващи партии взели участие в тези престъпни и неизгодни за България сделки; за смяна на системата, чрез която се формира и контролира управлението в страната, като стане задължително участието на граждани и на граждански организации; за създаване на национална програма с националните приоритети, която да бъде задължителна рамка за всяко правителство и всеки парламент на България".

     Областният управител прие декларацията, придружена от Граждански доклад, и непосредствено след срещата изпрати документите до президента, министър-председателя, председателя на 41-то Народно събрание, вицепремиера и министър на вътрешните работи и до омбудсмана на Р България.




Актуално

съобщение

анкета