Детска академия „Интелекти" ще продължи да се провежда под патронажа на Областния управител

prev next
     Днес, 2 юли, Областният управител Недко Марчев проведе среща с организаторите на Детска академия „Интелекти": Владимир Калибердин и Татяна Василевна от Детския шахматен център „Североизточна Москва" и ръководителят на клуб „Енергия 21" Добрич Тодор Спиров.
     В разговор с гостите, г-н Марчев припомни, че преди да встъпи в новата длъжност, местната власт в Генерал Тошево, е работила за разширяване на тази инициатива. Школата по шахмат в Генерал Тошево е с утвърдени традиции и вече четвърта година има активно присъствие в международния турнир, заяви Областният управител. И допълни, че както до сега е оказвана помощ в провеждането на традиционните състезания по шахмат, така и в бъдеще с най- голямо удоволствие ще съдейства добрите взаимоотношения и ползотворно сътрудничество да продължат на областно ниво и дейността да се развива.
     Руските гости благодариха за дългогодишната подкрепа, както и за готовността за приемственост в патронажа на турнира от страна на Областния управител.
     Изказвайки своята изключителна удовлетвореност от условията, които предоставя курортният комплекс Албена, ръководителите споделиха една своя препоръка и помолиха за съдействие Областния управител: добре би било, казват те, да се помисли за обособяване на анимационна зала в рамките на хотел „Магнолия". Там по традиция отсядат около 150 български и руски деца вече четвърта година. Такава мярка би помогнала много за тяхната безопасност при движението им в комплекса, коментираха гостите.
     В края на своята визита, представителите на Детската академия благодариха за топлото посрещане и отправиха с усмивка пожелание, че би било добре и политиците, както и шахматистите, да мислят няколко хода напред. В отговор, г-н Марчев заяви, че от години спазва това правило.



Актуално

съобщение

анкета