В изпълнение на Заповед на Областния управител бе извършена проверка на състоянието на морските плажове

     В изпълнение на Заповед № РкД-22-16/04.06.2013 г. на Областния управител на област Добрич, комисия от служители в Областна администрация - Добрич, представители на РЗИ - Добрич; РОНСК - Добрич; Областен съвет на БЧК - Добрич и служители в общините Каварна и Балчик, извърши на 19.06.2013г. и 20.06.2013 г. оглед и проверка на състоянието на морските плажове, предоставени за управление на Областния управител на област Добрич (отдадени под наем) на територията на общините Балчик и Каварна.

     Предмет на проверката беше изпълнението на задълженията на наемателите на морските плажове, съгласно договорите за отдаване под наем. Бяха проверени следните морски плажове: „Божурец - Топола 1", „Божурец-Топола 2", „Божурец-Топола 3", „Иканталъка 1", „СБА", „Тузлата", „Вили Чайка", „Балчик - централен", „Нов плаж Балчик" и „Кранево - Международен детски лагер". Комисията констатира нарушения по отношение осигуряването на плажовете с медицинска помощ, както и такива, свързани с недостатъчно оборудване на водно-спасителните постове.
     Във връзка с направените констатации от комисията, Областният управител Недко Марчев изпрати предписания за отстраняване (в 10-дневен срок) на констатираните нередности. Ще бъде извършена повторна проверка на цитираните морски плажове за да се установи изпълнението на направените предписания, като при неизпълнение на същите, Областният управител на област Добрич ще наложи санкции, съобразно клаузите в договорите за наем.




Актуално

съобщение

анкета