Усвоен проект в областта на туризма

prev next

     Днес, 5 август, в района на Големия остров - с. Дуранкулак, бе направена първа копка на обектите, които ще се изграждат по проект „Създаване на екологично и културно-туристически продукт - „Селищна могила на Големия остров - с. Дуранкулак".

     Преди това, в рамките на публичното обсъждане, кметът на Шабла проф. Бърдарева е заявила, че уникалната комбинация между природен резерват и археологически разкопки не бива повече да остава скрита от очите на българските и чуждестранни гости, и именно настоящият проект в размер на 271 хил. лв., ще направи това възможно. Уникалността на острова, разположеният на 100 дка некропол, има възможност да се овладее с нов проект. Така тази люлка на европейската цивилизация ще стане достъпна за посещение на туристи от цял свят, е убедена проф. Бърдарева. 
     По-късно на самото дуранкулашко езеро, първа копка на дейностите по проекта, бе направена от Областния управител Недко Марчев, председателя на Общински съвет - Шабла Живко Спасов и кмета на Дуранкулак, Зюмбюл Медаров.

     Областният управител е споделил пред гражданите, че мястото е натоварено с особен емоционален заряд за него, защото преди 35 години сам е участвал в археологическите разкопки.




Актуално

съобщение

анкета