Учредително заседание на Обществен съвет със социална насоченост към Областния управител на област Добрич

     Във връзка с инициативата на Областния управител Недко Марчев за създаване на Обществени консултативни съвети, които да подпомагат дейността му, и след заявено обществено желание за участие, Областният управител свиква Учредително заседание на Обществения съвет по социални въпроси, което ще се проведе на 18.09.2013г. от 10:00ч. в зала „Пресцентър" на Областна администрация Добрич.
     Близо два месеца продължи организационно-техническата работа в Областна администрация по инициативата на Областния управител за сформиране на обществени консултативни съвети. Работна група от експерти изготви Устройствен правивилник за дейността и подготви първото заседание на Съвета по социални въпроси, което ще се проведе на 18 септември /сряда/. С новия консултативен орган се цели да бъдат създадени условия за по- активен диалог с гражданското общество по общественозначими теми и проблеми за жителите на областта. 
     Желание за участие в определения срок са заявили представители на институции, браншови и неправителствени организации, синдикати, граждански сдружения и др., имащи отношение към цялостното развитие на област Добрич.
     Сформирането на Обществен консултативен съвет е на основание чл.7 ал.2 от Устройствения правилник на областните администрации и в изпълнение на управленската програма на Правителството на РБългария за подобряване на социалното положение на българските граждани, на бизнес-средата и демократизиране на управлението.




Актуално

съобщение

анкета