Симулация на извънредна ситуация в рамките на проект

     Днес, 19 ноември, заместник областният управител Даниел Йорданов наблюдава Симулация на извънредна ситуация в рамките на проект: "Оборудване за спасяване на нашия живот", MIS-ETC 141, Договор за субсидия № 46879/17.06.2011, по Програма за трансгранично сътрудничество Румъния - България 2007-2013. Проектът се реализира от област Констанца в партньорство с общините Генерал Тошево и Крушари.
     Край граничния град Негру Вода група от български и румънски експерти, преминали нужното за целта обучение, извършиха демонстрационен полет с хеликоптер, закупен по проекта. Тествани са и спасителните машини, получени от Община Генерал Тошево и Община Крушари, съответно - снегоход за почистване на пътища при тежки зимни условия и трактор за извозване на закъсали превозни средства. За целта бе пресъздадена усложнена пътна обстановка, при която действията на спасителните машини и уменията на сформирания екип са решаващи.
     Целта на симулационното обучение бе да представи на практика съвместните действия на общините от двете страни на границата при възникнали екстремни ситуации, както и психологическата подготовка на участващите лица за координация и интервенция при дейности, целящи спасяване и евакуация на хора, изпаднали в беда.




Актуално

съобщение

анкета