Областният управител Недко Марчев продължава активната комуникация по темата за влака Кардам–София–Кардам

     Този много актуален въпрос за хората от областта, бе поставен на „дневен ред" още с встъпването в длъжност на Областния управител Недко Марчев. Неколкократно той заявява чрез медиите, че „няма да се откаже да търси възможности за връщането на удобния за добруджанци влак". За жителите на област Добрич, съкращаването на направлението на бърз влак №2636 и съответно бърз влак №2637 по линията Кардам-София-Кардам, лиши пътуващите от спален вагон и създаде сериозни затруднения и неудобства за много хора от региона, за които железопътният транспорт е предпочитан през цялата година и особено през есенно-зимния сезон.
     Многократно през изминалите месеци Областният управител поставя своите аргументи на вниманието на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, включително - в рамките на неформални срещи и лични разговори с министър Данаил Папазов.
     Със съдействието и подкрепата на транспортния министър, е на лице положително развитие в интерес на населението, свикнало с тази услуга. Предприети са и конкретни действия: Вече е осигурен локомотив с генератор за захранване на спалния вагон, който е прехвърлен от направлението Русе-Гюргево, към направлението Кардам-София. Следствие на това, на пунктовото съвещание в Горна Оряховица, бе внесено и прието предложението на Областния управител на Добрич за промяна на Графика за движение на влаковете, който влиза в сила от 15 декември. Въпросът е обсъден и решен, и новият График става факт от 15.12.2013 г.
     Активният диалог по темата продължава, а с наближаването на Коледните и Новогодишните празници се засилва и надеждата, че ще бъде възстановен спалният вагон и "удобният влак" ще се върне.




Актуално

съобщение

анкета