Стартира кампанията „Да изчистим България” 2014

     Днес, 18 февруари 2014 г., в Областна администрация се проведе работна среща с участието на представители на общини, на която мениджърът на проекта Мария Лазарова от btv Media Group, представи резултатите от инициативата през 2013 г. и дискутира новите идеи по реализацията на кампанията през 2014г. Присъстваха експерти - еколози от общините в областта, които бяха поздравени от Областния управител Недко Марчев.

     В хода на срещата, бе припомнена равносметката от акцията през 2013-та в област Добрич, която показва, че са почистени общо 39 нерегламентирани сметища и 44 места от маркираните на картата на daizchistim.bg. Това нарежда област Добрич на 6-то място по активност в страната: 16 555 доброволци - или 7% активност, /с 3% по-висока от тази за страната/; 179 фирми и ведомства; 44 НПО; 63 училища. От 1 март тази година започва маркирането на новите мръсни зони. За активни са обявени датите 26 и 27 април, когато общините ще могат да депонират отпадъци без да плащат такса. 

     Областният управител Недко Марчев пожела успех на инициативата, и изрази убеденост, че и тази година акцията ще протече при максимално добра организация и координация между общини, институции и ведомства, ангажирани в процеса, както и с участието на повече доброволци, мотивирани да почистят местата, където живеят.




Актуално

съобщение

анкета