Областният управител на Добрич подкрепя педагози от областта, участвали в конкурс

Приключи първата, писмена част на VII Конкурс за специалисти, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности, организиран от Програма „Приятели на България". Практическата част и церемонията по награждаването на отличените педагози ще се проведе в Албена в периода 20 - 23 юни т.г.

     Конкурсът се организира от Международна фестивална програма „Приятели на България", в партньорство с Министерство на образованието и науката и Националния дворец на децата, под почетния патронаж на министър проф. д-р Анелия Клисарова. Преподаватели от България и Русия представиха добри практики и съвременни форми на работа с деца.
     Практическата част „Ден на таланта'' ще се проведе в Курортен комплекс „Албена" от 20 до 23 юни 2014г. В същия период ще се състои и официална церемония по награждаване на отличените педагози.
     Областният управител на Добрич Недко Марчев подкрепи и тази година участник от областта, определен от комисията: Дияна Боева - учител в ЕГ „Гео Милев", гр. Добрич ще получи наградата на Областния управител за доклада си на тема: „Литературен фестивал в памет на Леда Милева".
     В приключилата първа, писмена част на VII Конкурс за специалисти, с грамоти и парични премии, осигурени от Програма „Приятели на България", ще бъдат наградени учители от Обединени ученически общежития, гр. Хасково; Целодневна детска градина № 10 „Слънце", гр. Бургас; НУ „Илия Рашков Блъсков", гр. Шумен; Центъра за младежки дейности и инициативи, гр. Търговище; 139 ОУ „Захарий Круша", гр. София и Център за работа с деца, гр. Сопот.
     Министерство на образованието и науката награждава училища и извънучилищни педагогически учреждения и техни представители, презентирали цялостна, дългосрочна политика за развитие на разнообразни извънкласни/ извънучилищни дейности. В седмото издание на конкурса това са ОУ „Неофит Рилски", гр. Габрово; Обединен детски комплекс, гр. Търговище и СОУ „Васил Кънчов", гр. Враца.
     В сферата на извънучилищната дейност специални награди връчва и Националният дворец на децата за преподаватели от Общински детски комплекс, гр. Никопол; Ученическо общежитие, гр. Ловеч; Обединен детски комплекс, гр. Кюстендил; Общински детски комплекс, гр. Крумовград; Общински детски комплекс, гр. Варна.

     Преподаватели от детски школи по изкуства от руските градове Москва и Липецк получават грамоти и специални плакети за споделения добър опит за работа с деца в сферата на допълнителното образование.
     Повече за събитието и за предстоящото награждаване през м. юни в Албена - на www.festival-bg.com 

 




Актуално

съобщение

анкета