Да бъдем активни в голямата инициатива за почистване на България на 26 април

     Кампаниите за традиционните пролетни дейности по общини са в ход, но е добре всички, като граждани да помислим какво можем да направим, за да живеят децата ни в по-чиста градска среда, припомня Недко Марчев.

     Областният управител обръща внимание на всички териториални структури, апелира към неправителствените организации, училища, фирми и домоуправители да направят необходимата организация и да се включат в определените от общинските администрации места за почистване. Отговорното отношение и ангажираност на заинтересованите страни ще гарантира целите и успешната реализация на кампанията.

     „Наша основна задача е, в област Добрич акцията да протече при максимално добра координация между институции и ведомства. Нека не се забравят изискванията за безопасност на доброволците, мотивирани да почистят местата, където живеят" - се казва още в призива към обществеността.

     Областният управител Недко Марчев подчертава в заключение, че заедно можем да направим нашия край по-чист, по-уютен и по-зелен! Важна стъпка в тази посока е, на 26 април, всеки да намери своето място в мащабния проект и да даде своя личен принос!        

 

     Припомняме, че равносметката от Националната кампания „Да изчистим България за един ден" през 2013г., нареди област Добрич на 6-то място по активност в страната.




Актуално

съобщение

анкета