Областният управител се срещна с Районната избирателна комисия

     На 28 април Областният управител Недко Марчев посети Районната избирателна комисия преди редовното й зседание от 17 часа, за да се запознае на място с хода на организационно-техническата подготовка на изборите за членове на Европейски парламент от Р България.

     Председателят на РИК Ивелина Илиева представи състава на комисията и увери, че работата за сега върви леко и спокойно, решенията се взимат с консенсус, стриктно се спазват законовите срокове. До днес /29 април/ РИК ще назначи съставите на СИК. Секциите с до 500 избиратели ще имат по 7 членове, а тези с над 500 - по 9- членен състав.

     Областният управител Недко Марчев поздрави екипа и акцентира върху важността на европейските избори, които не бива да се подценяват от избирателя. С оглед на опита и експертния състав на комисията, той счита, че РИК ще се справи успешно с отговорните задачи, съобразно изискванията на ЦИК и изборното законодателство. От съществено значение в тази насока, е добрата съвместна работа с Областна администрация, както и с техническите екипи по общини, заяви Областният управител.

     В разговора с членовете на Районната комисия, взе отношение и гл. секретар Божидар Божилов, който е и председател на техническия екип на Областна администрация. Той отговори на въпроси, касаещи самата разстановка и битово настаняване в зала „Добротица" в изборната нощ, където усилията ще бъдат в посока създаване на необходимото удобство и улеснение за десетките представители на СИК от областта, които ще предават там изборната документация.




Актуално

съобщение

анкета