Европейски ден на морето „Черноморски хоризонти 2014“

     Област Добрич се включва в общото европейско отбелязване на Европейския ден на морето - 20 май, заедно с областите Варна и Бургас. Инициативата в България се организира за първи път и се посреща с удовлетворение от Европейската комисия. Съорганизатори на събитието са Областният управител на Добрич и Албена АД.
     Първата част на „Черноморски хоризонти 2014" ще се проведе в курортен комплекс Албена, където Областният управител Недко Марчев ще открие Кръгла маса на тема "Българското Черноморие - европейска туристическа дестинация". За участие са поканени представители на институции, асоциации, туроператорски фирми, неправителствени организации. Освен знак към Европейския ден на морето, инициативата „Черноморски хоризонти" ще постави акцент върху създаването на Национална морска стратегия, за което работят трите морски области на България чрез подписан Меморандум за сътрудничество между областните управители на Бургас, Варна и Добрич.
     Очакванията са събитието да бъде стъпка в посока на консолидиране на институциите към реализиране на морска политика, която може да допринесе за икономически ръст не само на черноморските райони, но и на страната като цяло.
     Втората част от програмата на „Черноморски хоризонти 2014" предвижда посещение на ДКИ Двореца Балчик и разглеждане на изложба на възпитаници от Национално училище по изкуствата Варна.

     Област Добрич се включва в общото европейско отбелязване на Европейски ден на моретo - 20 май, заедно с областите Варна и Бургас по идея на доц.д-р Маруся Любчева - Член на Европейския парламент. Инициативата в България се организира за първи път и е включена в програмата на Европейската комисия.




Актуално

съобщение

анкета