Областният управител посети изложба в ДКИ Двореца Балчик

     В рамките на инициативата по отбелязването на Европейския ден на морето, Областният управител Недко Марчев и придружаващи го представители на институции и НПО, посетиха изложбата на ученици в Двореца Балчик и разгледаха експозицията от археологически артефакти. Изложбата "Пролетни настроения" е на възпитаници на Националното училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна, специалност "Изящни изкуства".
     При направената обиколка в Архитектурно-парков комплекс "Двореца", директорът на института Жени Михайлова припомни интересни моменти от живота на кралица Мария Александра Виктория де Единбург. Предмет на разговор стана и начинът, по който е била създадена лятната резиденция на румънската Кралица, превърнала се по-късно в собственост на Българската държава и стопанисвана от Министерство на културата.
     Беше показана и експозицията от археологически артефакти, както и ценните икони, които са експонирани в обособена за целта зала. Гостите имаха възможност да разгледат и останалата част от културни паметници на територията на целия Архитектурно-парков комплекс. Посетена бе и продължаващата изложба "Чешко стъкло в Двореца" и "Кралската винарна".

     Директорът на културния център Жени Михайлова запозна Областния управител с целите и амбициите, които ДКИ "Двореца" си поставя за близко и по-далечно бъдеще, в отговор на което Областният управител заяви подкрепа и пожела все по-осезаема резултатност, за да се превръща България във все по-разпознаваема дестинация.




Актуално

съобщение

анкета