Благодарност за заявената подкрепа и съпричастност от цялата страна

     В първите часове на 20 юни, след водното бедствие в Добрич, Областният управител на Хасково Кадир Исов първи изрази подкрепа и съпричастност и заяви желание да организира дарителска кампания за пострадалото население в Добрич. Днес, 27 юни, пратката на обща стойност над 5000 лв., пристигна в областния център, където чрез БЧК и община Добрич ще се направи разпределение на дарението. То съдържа основно дезинфектанти, почистващи препарати и минерална вода.
     Областният управител на Добрич Недко Марчев изказва своята най- сърдечна благодарност на колегата си от Хасково за организираната кампания, в която са се включили десетки дарители от Хасковска област - фирми, НПО, народни представители, служители на Областната администрация.
     „Хората в Хасково най- добре познават силата на водната стихия и болката, която може тя да причини - коментира Областният управител Недко Марчев и припомня трагедията в с. Бисер през февруари 2012 г., когато 10 души станаха жертва на няколкометровата вълна, заляла селото.
     В тези тежки моменти, които преживяхме от 19 юни насам, следствие на наводненията, решаващи бяха добрата организация, своевременната реакция от страна на държавната власт, добрата координация с общините, отговорното отношение и обединяването на усилията на всички хора, институции и ведомства, които помогнаха, и продължават да работят, за бързото преодоляване на последиците от природната стихия", допълва Областният управител.
     Областният управител Недко Марчев изказва благодарност на своите колеги - областните управители от страната, на Посланика на Чешката Република Н.Пр. Павел Вацек, на Генералния консул на Р Турция в Бургас Ниязи Еврен Акйол, на Адвокатския съвет в Р България, кметове на общини, на всички, които изразиха надежда за пълно възстановяване на пострадалите, за бързо преодоляване на последствията и постепенно възвръщане към нормалния ритъм на живот в област Добрич.




Актуално

съобщение

анкета