Областният управител посети ДКИ Двореца Балчик

     Днес, 18 март 2015 г., Областният управител д-р Маргарита Новоселска посети Архитектурно-парков комплекс   "Двореца" гр. Балчик и проведе опознавателна среща с директора на културния институт Жени Михайлова.

     По време на своето посещение д-р Новоселска е била запозната с проблемите около невралгичните пунктове, където има активирани свлачищни процеси; с управлението на публичната държавна собственост на територията на архитектурно-парковия комплекс; информирана е за предприетите мерки около наблюдението на все още затворения за посетители лабиринт в "Двореца". Наред с това, е обсъдено и състоянието на плажовете, изключителна държавна собственост и действията, набелязани за тяхното по-добро стопанисване.
     Друга тема в хода на разговорите, е била фокусирана върху aкцентите в международната културна програма на ДКИ КЦ "Двореца", както и планираното международно сътрудничество и обмен на дейности, свързани с културни политики между общини и области, съорганизатори на международни културни фестивали и форуми като Чехия, Швейцария, Румъния, Испания и др.
Актуално

съобщение

анкета