Министър-председателят Бойко Борисов присъства на откриването на обект „Регионално депо за отпадъци село Стожер“

     "Ролята на държавата е да осигурява проекти. Това означава работни места и заплати. Само за тази година ще разплатим 5-6 млрд. лв. по европейските фондове", коментира премиерът Бойко Борисов, който днес откри Регионалното депо за отпадъци в село Стожер. Съоръжението е изградено по проект по оперативна програма „Околна среда".
     „Много пъти сме си говорили за нерегламентираните сметища и как изглеждаше България. Ето как изглежда сега", посочи Борисов новото съоръжение и допълни, че е поел ангажимент да бъде оправена и инфраструктурата пред обекта. 
     Министър-председателят припомни, че година и половина еврофондовете са били спрени. „Затова беше важно да дойде правителство, което да отвори абсолютно всички еврофондове и те в момента работят", допълни Борисов.
     Областният управител на област Добрич д-р Маргарита Новоселска, която присъства на официалното откриване на съоръжението днес, 21.03.2015 г., бе придружена от своите заместници Ивайло Манушев и Йордан Йорданов. Церемонията се състоя на територията на регионалното депо в землището на с. Стожер, община Добричка.




Актуално

съобщение

анкета