Трета глобална седмица на ООН по безопасност на движението 4 - 10 май

     Днес, 4 май 2015 г., пред журналисти бе оповестена програмата за отбелязване на Седмицата по пътна безопасност на територията на област Добрич. На пресконференция, в присъствието на Областния управител д-р Маргарита Новоселска, н-к сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР Жулиян Минев, информира за предстоящите инициативи на областно и общинско ниво, които включват: провеждане на беседи в училищата, тематични родителски срещи, работни срещи по общини, забавно-състезателни програми, както и специализирана полицейска операция по метода "Широкообхватен контрол" и др.

     В рамките на седмицата за пътна безопасност, на 8 май в 12 ч., ще прозвучат сирени в памет на децата, загинали в ПТП. Патрулните автомобили ще спрат край училища и детски градини в областния град и със звукова и светлинна сигнализация в продължение на минута ще почетат най-малките жертви на пътните произшествия.

     През 2015 година акцентът на Глобалната седмица за пътна безопасност на ООН, е поставен върху опазването на живота и здравето на децата и ще премине под мотото "Спаси живота на дете!" Кампанията се подкрепя от Българския Червен кръст, Съюза на българските автомобилисти, Министерството на образованието и науката и областните управители в Р България.

     Припомняме, че още през месец февруари, с писмо на Областния управител д-р Маргарита Новоселска, бе обърнато внимание на общините да набележат и проведат мероприятия за отбелязване на Третата глобална седмица по безопасност на движението.




Актуално

съобщение

анкета